Råvildt

Råbuk fanget i net

I august 2019 var vi kaldt ud til aflivning af et rådyr, som var uhjælpeligt fanget i et net. Råvildtet var kommet ind i en privat have i Nordsjælland og var gået ind i et mini-fodboldmål og sad fast i nettet. Meldingerne var, at dyret sad fast og var yderst stresset – derfor skulle det aflives skånsomt, hurtigst muligt.

Jeppe er professionel jæger og uddannet til opgaven. Nu kan man ikke bare begynde at benytte et jagtgevær i haverne i private hjem. Det kræver tilladelse hos politiet og underretning af flere instanser. Men det er nødvendigt, hvis dyret skal aflives hurtigst muligt. Der er procedurer, som skal følges, og dem har vi meget erfaring med.

Ved ankomsten konstaterede Jeppe hurtigt, at det var en seksender råbuk (rådyr med seks spidser på opsatsen/hornet). Bukken var relativt rolig og der var ingen skader på råvildtet. Derfor besluttede Jeppe at forsøge at skære dyret fri, så bukken igen kunne opsøge råerne (hun-rådyr). Bukken var i brunst og havde sandsynligvis forvildet sig uden for sit normale territorium for at finde råer.

Ved hjælp af en kniv og tålmodighed lykkedes det Jeppe at skære råbukken helt fri af nettet, uden at stresse dyret for meget. Så heldigvis blev det en god dag for råbukken. Og vi slap for at skulle aflive et sundt dyr, som så kunne finde en mage.

 Vi har en video af episoden, som er optaget på mobiltelefon af haveejeren. Videoen kan ses på vores YouTube kanal her (klik på YouTube ikonet):

 

Råbuk

Råbuk fanget i net

Se videoen ved at klikke på billedet