Skægkræ bekæmpelse

- Skægkræ er en slægtning til den sølvfisk, vi ofte ser kravle rundt i badeværelset og andre fugtige steder i boligen. Men skægkræ er anderledes - og de kan gøre større skade.

Skægkræ eller sølvfisk?

Skægkræ er en forholdsvis ny insektart i Danmark, og blev første gang registreret i 2017. Den stammer fra Norge hvor den blev registreret i 2013, og siden hen er antallet af skægkræ eksploderet. Selvom det er en ny insektart i Danmark, ses den stadig som værende et skadedyr.

Skægkræ minder meget om en sølvfisk også kendt som sølvkræ, men alligevel er de forskellige. Skægkræ kan påføre større skader end sølvfisken, fordi de formerer sig hurtigere og går i alle slags fødevarer. Især fødevarer der indeholder tørstoffer som mel og havregryn. Værre er, at de også angriber bøger, malerier, dokumenter, pap og andet papir. Derfor skaber disse insekter stor bekymring i arkiver, hvor der bliver opbevaret en lang række vigtige dokumenter. 

I modsætning til sølvfisk spreder skægkræ sig hurtigt over hele boligen i tørre og mørke områder. Skægkræ er mere tolerant, hvorfor den både kan klare lavere luftfugtighed og højere temperaturer end sølvfisken, så den kan uden problemer være udbredt i hele boligen. I løbet af dens lange liv, kan den lægge omkring 150 æg. De er ligesom sølvfisk – aktive om natten, derfor er de svære at finde. Skægkræ kan kravle lodret op ad en væg, det kan sølvfisken ikke.

Desuden er de mørkebrune på bagkroppen og noget større end en sølvfisk. De kan blive op til to centimeter lange, og har lange antenner og tilhørende haletråde, som er ligeså lange som kroppen. 

Ser du en skægkræ i din bolig, så kontakt os med det samme på telefonen 23 80 02 14eller mail kontakt@skadedyrsbekaemperen.dk. Vi kan hurtigt lave en udrykning hele døgnet, hvis det skulle blive nødvendigt.

Nogle spørgsmål?

Vi vender tilbage på din henvendelse hurtigst muligt – typisk indenfor 24 timer.

  3 gode grunde til at vælge os til bekæmpelse af skægkræ

  Flere års erfaring med skadedyrsbekæmpelse

  Vi har flere års erfaring med bekæmpelse af skægkræ, og vi ved lige præcis hvordan du slipper af med de små kravlende væsner.

  Service indenfor 24 timer af høj kvalitet

  Vi har døgnåbent, du kan derfor altid forvente høj service og kvalitet. Hvorfor du kan ringe til os alle ugens dage, 24 timer i døgnet.

  Autoriseret og certificeret skadedyrsbekæmper

  Vi er autoriseret og certificeret af miljøstyrelsen.

  Professionel bekæmpelse af skægkræ

  Skægkræ skal bekæmpes hurtigt, så de ikke når at formere sig og påføre større skader. Vi plejer, at anvende en kombination af sprøjtebehandling, udlægning af æde gift og opsætning af fælder. Fælderne giver os et godt overblik over, hvor effektiv behandlingen er og det kan dermed fortælle os, hvornår problemet er ved at være løst.

  Det tager ca. 2 måneder for æggene at udklække, hvorfor bekæmpelse typisk er en langstrakt proces, hvor behandling en gang om måneden er nødvendigt. Vi anbefaler som regel 3 behandlinger og limfælde for at kunne bekæmpe dem effektivt. Som regel er 3 behandlinger nok, men det er ikke altid, at behandlingerne vil have den helt ønskede effekt. Men du kan trygt regne med, at vi altid fører opgaven til dørs. Vores mål er nemlig, at vi skal bekæmpe skadedyrene, til de ikke er at finde mere.

  skægkræ

  Kan man selv bekæmpe skægkræ?

  Det er stort set umuligt selv at bekæmpe skægkræ. Primært fordi, at man som forbruger ikke har adgang til de rette bekæmpelsesmidler, herunder æde gift og sprøjtemidler. Midler der kun kan anskaffes, hvis man er professionel. 

  Men man kan gøre en del selv for, at reducere antallet og dermed problemets udvikling. Der kan på nettet købes en skægkræ fælde, der indfanger dem løbende. Men vi anbefaler:

  • Rengøring – Den mest simple måde er, at støvsuge grundigt og ofte. 
  • Temperatur – Skægkræ trives dårligt ved en konstant temperatur under 16 eller over 30 grader.  
  • Nabo-alliancer – Hvis du bor i lejlighed, kan skægkræene let bevæge sig rundt i bygningen. Bekæmp derfor skadedyrene sammen!

  I ekstreme tilfælde anbefaler vi altid, at du tilkalder en professionel skadedyrsbekæmper. Hos Skadedyrsbekæmperen er vi autoriseret og certificeret, hvorfor vi ved lige præcis hvordan vi får bugt med de små insekter i hjemmet. Hvis du ønsker os til, at bekæmpe skadedyr kan vi kontaktes på telefonen 23 80 02 14 eller mail kontakt@skadedyrsbekaemperen.dk

  Bekæmpelse af skægkræ pris

  Vi har ingen fasteprislister, da det afhænger af omfanget af selve opgaven. Prisen vil tage udgangspunkt i opgavens størrelse samt de arbejdstimer vi vurderer det vil tage. Vi kommer gerne ud, og vurderer opgavens omfang, inden vi indgår en aftale. På denne måde kan vi få diskuteret omstændighederne for bekæmpelsen.

  Herefter underskriver vi en fast pris på opgaven, så ved du præcis hvad det vil koste dig, uden nogle overraskelser på regningen. Denne aftale er din garanti for, at alt arbejdet udføres professionelt, sikkert og med respekt for kunden og indboet.

  Find os

  Kontakt os allerede i dag

  Uanset hvor du skulle bo på Sjælland, kommer vi gerne og hjælper dig med at bekæmpe skægkræ. Vi hjælper alle både privatpersoner og virksomheder. Med så mange år i branchen har vi garanteret allerede løst et problem, som minder om dit.

  Skulle du have spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte os på telefon: 23 80 02 14eller mail:

   kontakt@skadedyrsbekaemperen.dk.

  Herefter kan vi tage den indledende samtale og spore os ind på problemets omfang, og hvad det vil kræve for at løse det. Hvis du oplever problemer med skægkræ, anbefaler vi, at du kontakter os med det samme. Vi sender dig også gerne et gratis og uforpligtende tilbud.